Coronaregels

23 februari, 2022

– Heb je klachten doe dan een zelftest. Is deze positief annuleer de behandeling.

– Bij behandeling van de voorzijde van de schouders, hals, armen en hoofd (face to face contact), doen we beiden een mondkapje voor (krijg je van mij).

– Op het hoofgat van de massagetafel en -stoel ligt een papieren facecover. Na iedere behandeling worden de handdoek en facecover vervangen. Eigen handdoeken mogen niet worden meegenomen.

– De massagetafel of -stoel, de cups (en evt toilet) worden na iedere behandeling grondig gereinigd.

Op deze manier maken we er een fijne en veilige behandeling van. Ik hoop je snel te zien.

Voorkom klachten bij thuiswerken

11 juni, 2020

Thuiswerken hoort bij de huidige tijd. Vaak zit je verkeerd en ontstaan hierdoor sneller klachten van de nek, rug en schouders. Hieronder een aantal tips:

 • Ideaal is je scherm op een armlengte afstand. Zorg dat je er recht op kijkt met je ogen op het midden van het scherm. Zet je laptop desnoods op een verhoging (meer ontspannen voor de nek) en typ niet met gestrekte armen.
 • Zet je voeten plat op de grond.
 • Het meest ergonomisch is een apart beeldscherm en een losse muis en toetsenbord.
 • Te lang zitten maakt dat spieren verkrampen. Loop af en toe tussendoor en ga tijdens de lunch lekker naar buiten voor een kleine wandeling.
 • Sporten is helemaal goed: het zorgt voor soepele spieren en ontspanning!

Succes!

Start hardloop- en wielrenseizoen

12 februari, 2019

Het hardloop- en fietsseizoen komt eraan. De dagen worden weer wat langer, heerlijk om naar buiten te gaan. De eerste wielerwedstrijden zijn al eind februari en veel marathonlopers zijn nu bezig met pittige weken waarin veel kilometers gelopen worden. Dit betekent dat behalve het vele trainen ook gelet moet worden op voeding, drinken, goede kleding en tijd nemen voor herstel. Met een goede balans kom je tot de juiste prestatie. Heel veel succes!

Tips tegen stress

2 mei, 2018

We leven in een drukke maatschappij. Dat kan stress veroorzaken. Stress kan ervoor zorgen dat je slecht slaapt en het kan op termijn ook lichamelijke klachten geven. Als je dit bij jezelf merkt, kijk dan zelf waarvan je weer kan opladen. Pak meer rust en doe in je vrije tijd de dingen die je leuk vindt: in de tuin werken, muziek maken, creatief bezig zijn. Ook beweging is belangrijk. Je hoeft echt geen topsporter te worden maar ga naar buiten om te fietsen, wandelen of begin weer met de sport die je vroeger gedaan hebt. Je zal merken dat je hier weer energie van krijgt.

Start na je vakantie met meer bewegen of sporten

4 augustus, 2017

Heerlijk dat ontspannen gevoel in de vakantie. Maar ook daar komt een eind aan. Door beweging en sport ben je beter bestand tegen stressvolle situaties. Je kunt op elke leeftijd starten met bewegen en sport. Kies iets dat je leuk vindt en past bij je lichaam, dan houd je het het langste vol. Kijk voor informatie op: https://www.veiligheid.nl/voorkomblessures/starten-met-bewegen

 

De marathon van Rotterdam, 9 april 2017. Een mooie uitdaging!

30 januari, 2017

 

Hierbij enkele tips:

 • Bouw je lange duurloop goed op. Plan deze langste training op een vrije dag.
 • Pak voldoende rust na een zware training. Over het algemeen hebben je spieren 48 uur nodig om goed te herstellen. Bij voldoende rust zal je lichaam steeds sterker worden en dit je prestatie bevorderen.
 • Kies als hersteltraining ook eens voor fietsen of zwemmen. Een andere manier van belasting werkt positief voor het lichaam.
 • Start bij tempotrainingen niet te hard, dan loop je je stuk. Een belangrijke oefening voor de marathon om rustig te starten en zodoende aan het eind genoeg over te hebben.
 • Loop af en toe een wedstrijd. Goed om te wennen aan je eet- en drinkpatroon en het lopen in een massa.
 • In de laatste twee tot drie weken voor de marathon moeten de spieren herstellen van de zware trainingsarbeid. Rust neemt dan de overhand. Dit bevordert ook de opslag van koolhydraten in de spieren.
 • Maak een goed trainingsschema zodat je weet waar je mee bezig bent. Een marathon is een bewuste keuze; andere zaken zoals sociale contacten staan op een lager pitje. Maar je krijgt er iets prachtigs voor terug. Heel veel plezier en succes!

Pijnlijke spieren: last van triggerpoints?

12 september, 2016

Spierklachten kunnen veroorzaakt worden door triggerpoints. Een triggerpoint is een hard aanvoelende plek in de spier die bij normale druk pijn veroorzaakt. Vaak straalt het triggerpoint uit naar een andere plek.

Hoe ontstaan triggerpoints:

 • door een verkeerde beweging of een ongeluk
 • door een verkeerde (werk)houding
 • overbelasting door o.a. sporten
 • stress en vermoeidheid
 • slaaptekort

Behandeling

Cupping nek cupping therapie

Met cupping kunnen triggerpoints effectief behandeld worden. Het komt oorspronkelijk uit China. De plastic cups werken diep in op het bindweefsel: dit zorgt ervoor dat spieren en gewrichten weer mobieler worden. De muziek tijdens de behandeling zorgt ervoor dat je ontspannen de deur uit gaat.

 

Gezonde werknemers

30 maart, 2016

Gezonde werknemers zijn minder vaak ziek. Voldoende bewegen is een van de factoren die hiervoor zorg draagt. Als je elke dag 30 minuten beweegt zorgt dat voor een betere gezondheid.

Beweging zorgt voor:

 • Meer energie en een beter humeur
 • Minder stress
 • Minder overgewicht
 • 50% minder kans op diabetes type 2
 • Minder kans op chronische ziekten
 • Minder ziek zijn

De lente is aantocht; maak tijdens de lunch een wandeling. Na het avondeten is het langer licht ga dan ook naar buiten en ga lekker wandelen, fietsen of sporten. Veel plezier!

 

Negen tips tegen werkstress

1 maart, 2016

werkdruk

Zorg voor een goed contact met collega’s. Praat erover en vraag om hulp als je het echt niet redt.

Zorg voor een opgeruimde werkplek. Dit zorgt voor een prettige start van de dag.

Start met de vervelendste klus. Is het een grote taak, hak het in stukjes en kruis af wat je gedaan hebt in volgorde van urgentie.

Doe na een lastige taak een meer ontspannen routineklus. Loop eens even weg naar de printer of koffiezetapparaat en beweeg je stramme spieren. Ga naar buiten tijdens de lunchpauze: hierna produceer je meer.

Maak aan het eind van de dag een lijstje met daarop de klussen die je de volgende dag moet doen.

Heb je het te druk: leer nee zeggen. Dit zorgt voor onnodige stress.

Telkens je mail of social media checken leidt af. Beperk dit.

Doe na je werk iets ontspannends. Ook al ben je moe: ga na het avondeten wandelen, fietsen of sporten. Zo krijg je weer energie.

Blijf niet stug doorwerken maar maak je werkdruk bespreekbaar. Zowel voor jou als je baas beter dan dat je er mee blijft rondlopen.

 

Schouderblessure?

25 februari, 2016

Een schouderblessure ontstaat door overbelasting: veel in een zelfde houding zitten door je werk of het maken van dezelfde beweging. Het start met lichte pijn, in de tweede fase krijg je bewegingsbeperking. Doe er wat aan!

Onderbreek die houding waarin je zo vaak staat of zit. Beweeg de schouder eens op een andere manier: draaien, heffen of ga sporten. Ook stretchen is goed: gedurende 8 seconden de schouderspieren rekken. Neem een warme douche: dit zorgt voor een betere doorbloeding.